نشست فصلی معاونین ادارات کل صمت کشور در سالن غدیر استانداری گیلان با حضور معاون وزیر صمت و استاندار گیلان عصر چهارشنبه برگزار شد که تیمور پورحیدری ضمن خیر مقدم به مهمانان ۳۱ استان،اظهار داشت: تبادل تجربیات معاونین صمت، منجر به حمایت بهتر از تولید کشور می شود.
وی با اشاره به پیشینه و قدمت صنعتی این استان در صنعت ابریشمکشی و ریسندگی گفت: گیلان در دهه ۴۰ پس از اصفهان، کاشان و یزد از استانهای پیشتاز و قطبهای نساجی کشور بودهاست. صنایع سماور علاالدین و عالی نسب از قدیمی ترین صنایع استان بوده و صنایع دخانیات ،کلوچه سازی و چوکا(چوب و کاغذ ایران) نیز از پیشینههای صنعتی برتر این استان محسوب میشوند.
پورحیدری اضافه کرد: در دهه ۶۰ و ۷۰ نیز راهبرد و سیاست ملی؛ بر توسعه حوزه کشاورزی قرار گرفت ولی به مرور سرمایه گذاریها صنعتی شکل گرفت و هم اکنون با وجود ۳۳ شهرک و یک شهر صنعتی ، بالغ بر ۲ هزار واحد صنعتی دارای پروانه غیر از محدوده منطقه آزاد انزلی در حال فعالیت هستند و ۶۰ برند برترصنعتی و صاحب نام ملی در گیلان فعال هستند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر این استان بهرغم محدودیتهای زیست محیطی (با توجه به اقلیم سبز آن) قطب صنعت سلولزی، فولادی و دارویی و غذایی و قطعات خودرویی کشور است و میانگین رتبه صنعتی گیلان ۱۴ کشوری را دارد.
پورحیدری افزود: با توجه به مزیتها و چالشهای موجود، بیش از ۲۰ بسته سرمایهگذاری با هدف برون رفت از چالشها با کمک همفکری فعالان عرصه تولید ارائه شدهاست.
وی مهمترین دستاورد این نشست را تبادل تجربیات و رویکرد فنی معاونین امور صنایع برای اتخاذ سازوکارهای تسهیلگری در حوزه تولید عنوان کرد و افزود:باید با هدایت و حمایت از فعالان صنعتی چراغ تولید را در این استان و کشور روشن نگهداریم.
مدیر کل صنعت،معدن و تجارت استان گیلان ۲ چالش مهم حوزه تولید را ناترازی انرژی و تامین حداقل سوخت ژنراتورها و صف تخصیص ارزی برای ثبت سفارش واحدهای تولیدی، صنعتی؛ اعلام کرد و افزود: این امر موجب گلایه مندی کلیه فعالان اقتصادی صنعتی شده است.
وی با بیان اینکه تبیین و شعار سال تنها وظیفه وزارت صمت نیست، گفت: دستگاهها باید همصدا با وزارت صمت پای کار باشند؛ صنعت امروز بیش از گذشته به دستان پرمهر کلیه خادمان بخش تولید نیاز دارد.
مدیر کل صنعت ،معدن و تجارت گیلان گفت: عدم تخصیص سوخت کافی ژنراتور ها در زمان قطعی برق و صف تخصیص ارز ماشین آلات و مواد اولیه دو چالش مهم حاضر حوزه تولید است.