۱۹ تذکر جدی و مهم به شهردار رشت/ تذکرات رئیس کمیسیون توسعه پایدار در صحن علنی شورا

سید حسین رضویان عضو شورای اسلامی شهر رشت در یکصد وهفتاد و چهارمین جلسه صحن علنی این شورا در ۱۹ بند تذکراتی به شهردار رشت داد.

عصرکاسپین/در این جلسه سیدحسین رضویان با بیان اینکه مواردی هست که بدفعات طی ماه های گذشته در جلسات شورا و یا در جلسات دیگری به شهردار محترم متذکر شده  اما بدین تذکرات آنچنان که میبایست توجهی نشده  و اقدام اصلاحی لازم صورت نگرفته گفت: وقتی از شهر انسان محور بعنوان یک گزاره مبتنی بر دانش و علم صحبت می کنیم منظور شهری است که انسان از زندگی در آن لذت ببرد و این لذت هم امر تباه و گناه نیست بلکه کیفیت زندگی انسان در این شهر به نحوی باشد که برای زیستن در آن جغرافیا با رضایتمندی همراه باشد و متاسفانه امروز از چنین رضایتمندی بدور هستیم.

وی با اشاره به رئیس و اعضای شورا افزود: البته تذکراتی که امروز با شما مرور میکنم بدین معنا نیست که شهرداری رشت در همه امور محوله متوقف مانده و اقدامات مثبتی صورت نگرفته خیر بدین ترتیب نیست اما این خود نیز سبب نمیشود که کاستی ها پوشیده و برای اصلاح آن مطالبه ای صورت نگیرد که در این باره از رییس محترم شورا خواستارم در امتداد جلسات گذشته تذکرات مطروحه مکتوب به شهردار محترم ابلاغ گردد.

در ادامه دکتر سیدحسین رضویان عضو شورای اسلامی شهر رشت و رئیس کمیسون توسعه پایدار تذکرات خود را در ۱۹ بند  بدین شرح  ارائه نمود:

۱-    سبب تاخیر در اجرای پروژه رینگ ۹۰متری که خواست چندین ساله رشتوندان و در امتداد خواست ایشان  محل پیگیری و مطالبه یکایک اعضای شورا بوده چیست؟ به نظر پاسخهایی که طی بیست ماه گذشته به اعضای  شورا داده شده که برای مثال منتظر بازنشستگی مدیر پیشین سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری هستیم تا از ظرفیت ایشان برای مشاوره در تامین اعتبارات استفاده کنیم و یا با تعیین مشاور از آغاز سال جدید بخشی از پروژه در حدفاصل پیش از میدان گیل تا مسکن مهر اجرایی می شود چندان به حقیقت نزدیک نیست زیرا مطلع شدم به تازگی در سوم خرداد سال جاری جلسه بازگشایی پاکات تعیین مشاور انجام شده و به یقین هر اقدام اجرایی بعد از آن مشمول بازه زمانی خواهد شد که منجر به آغاز پروژه در روزهای آتی نخواهد بود حال سئوال اینجاست؛  سبب و مسئول این میزان از تاخیر و ارائه اطلاعاتی که موجب سردرگمی در جامعه و نهاد ناظر شده کیست و مگر در اداوار گذشته در خصوص اجرای پروژه رینگ مطالعات لازم صورت نگرفته که اکنون مجدد میبایست مطالعه شود؟

۲-    چگونه علی رغم تاکیدات پی در پی و نیاز قطعی شهر به تامین پارکینگ تاکنون در خصوص احداث پارکینگ های عمومی به ویژه در زون مرکزی شهر که با توجه به نقش راهبردی میدان مرکزی شهر در حقیقت میدان شهدای ذهاب یا همان پیاده راه فرهنگی که محل رجوع چند ده هزار نفری همشهریان و گردشگران است، پروژه ای اجرایی نشده ؟ به چه سبب  قطعات زمینی که در این باره طی سه سال گذشته خریداری شده یعنی قطعات خریداری شده در خیابانهای نواب ، تختی و قطعه ای که قرار بود در ابتدای خیابان سعدی خریداری بشود و متاسفانه نشده تا با ساخت پارکینگ بخشی از ترافیک پارک خودرویی را کاهش دهد به این امر اختصاص پیدا نکرده است؟

 

۳-    درخصوص وضعیت آسفالت با همه اقداماتی که در ۲۴ ماه گذشته صورت گرفته ، در کیفیت و در کمیت با کاستی های فزاینده روبرو هستیم اعضای شورا تصدیق می کنند بیش از ۱۷ ماه است وعده اقدام کم نظیر در بهسازی خیابانهای شهر  و آسفالت معابر داده می شود  که متاسفانه در این خصوص اقدام چشمگیری صورت نگرفته و نارضایتی به حق شهروندان را به همراه داشته است و حتی تا به لحظه بیان این تذکرات هر ۵ منطقه شهرداری از قرارداد اجرای آسفالت برای سال جاری بهره مند نیستند و این به یقین، اقدام شهرداری رشت را بر اساس رویه های پیشین که تنها شش ماهه اول سال را به لحاظ مسائل تکنیکی زمان مناسب خود برای انجام آسفالت می داند با مشکل روبرو خواهد ساخت.

۴-    بدفعات تکرار شده است که ۲۱۴ اصله درخت و در حقیقت ۲۱۴ موجود زنده در ورودی شهر از ابتدای جاده ی رشت _ تهران در خاک نامناسب و سنگ اندود همچنین در کشتگاه نامناسب که محلی برای رشد ریشه ندارد غَرس شده اند که به یقین به مرور از بین خواهند رفت چه مسئله ای در بین است که شهرداری از اصلاح وضعیت کشتگاه این درختان طفره می رود و اقدام اصلاحی لازم انجام نمی پذیرد؟

۵-    لیستی توسط ریاست محترم شورا در اختیار ما قرار گرفته که تنها در سال گذشته ۴۴ نفر نیرو از ادارت و سازمانهای دیگر به شهرداری رشت مامور شده اند و پرداختی های ماهیانه به ایشان گاه بیش از ۴۰میلیون تومان و ۵۰میلیون تومان است،شهردار رشت توضیح دهند مبنای آمدن این افراد به شهرداری رشت و چنین پرداختهای مالی چیست؟

۶_    کژتابی و  بی نظمی در شهر و انسداد معابر توسط برخی افراد که شارع عمومی را اشغال کرده اند چنان در وضعیت بی سابقه ای قرار گرفته که موجب آزردگی خاطر همشهریان عزیز شده علی رغم تذکرات متعدد اقدام اصلاحی لازم تاکنون صورت نگرفته که این خود تخطی از ماده۵۵ قانون شهرداری هاست.

۷-    در خصوص اجرای طرح میثاق گزارشات ارائه شد مبنی بر قطع   ۱۱۲۰ اصله درخت در مسیر که با تغییر کمیت طرح، از آن تعداد ۷۰۰ اصله درخت قطع شده اند با تعهد شهرداری مبنی بر کاشت ۱۱۰۰۰ درخت جایگزین روبرو بوده است که از آن تعداد طی  دو سال ۸۳۲۰ اصله درخت کاشته شده که این از مجموع تعهد شهرداری رشت برای جبران درختان قطع شده در شهری که فضای موثر سبز آن یک متر و در برخی از محلات نیم متر است  بسیار کمتر بوده است.

۸-    در ماههای اخیر موضوعاتی در خصوص میدان مرکزی شهر در حقیقت میدان شهدای ذهاب یا همان پیاده راه فرهنگی مطرح شد که مصاحبه شهردار محترم با یکی از پایگاههای خبری نیز بر دامنه آن افزود. بیش از دوماه پیش در ادامه و امتداد نظرات دیگر اعضای شورای شهر پیشنهاداتی مبنی بر بهره مندی از شئون مختلف هنر برای ارائه برنامه های فرهنگی در ساعات مختلف متناسب با سلایق گوناگون در پیاده راه فرهنگی ارائه نموده که مکتوب به شهردار محترم نیز ابلاغ گردید به چه سبب تاکنون در این باره  اقدامی صورت نگرفته و آن پیشنهادات که با امعان نظر مورد پذیرش دیگر همکاران ارجمند نیز بوده و میتواند برای شهروندان در آن موقعیت ارزشمند شرایط مناسبتری را پدید آورد مسکوت باقی مانده است؟

۹-    درخصوص اجرای پروژه گردشگری تالاب عینک پیشنهاد نمودیم که در پهنه ای که شهرداری رشت در آن از مالکیت زمین برخوردار است یعنی مقابل رصدخانه کوشیار گیلانی تالاب لایروبی شده و سپس در قالب کشتی رویال و نورپردازی و زیباسازی محیطی یک رستوران آبی مستقر و چند پروژه تفریحی نشاط آور تعریف شود همچنین در آن پهنه با بازپیرایی محیطی جاده تندرسی زیبایی احداث تا  محل تفریح همشهریان و گردشگران باشد. در این خصوص تنها در دو سال گذشته ۲۲ جلسه  پیگیری و ۱۲ بازدید داشته ایم و امروز این پروژه در تالاب عینک با پیشرفتی کمی بیش از ۱۰درصد روبه روست!سبب این تاخیر و کندی در اجرای چنین پروژه مهمی چیست؟  

۱۰-         پوشیده نیست پیگیری یکایک اعضای شورا برای تغییر وضعیت مناطق کم برخوردار فراوان بوده و در جلسات گوناگون بدان پرداخته شده است.اعضای شورا مطابق با تکالیف قانونی به وظیفه خویش عمل کرده ولی هیچکدام مدیر اجرایی نیستند و اقدام اصلاحی میبایست از ناحیه شهردار انجام بپذیرد. چگونه علی رغم تاکیدات فراوان در هیچ یک ازمناطق کم برخوردار  پروژه شاخصی تعریف نشده و حتی در بدیهی ترین امور چون ارائه خدمات عمرانی و حتی نظافت بایسته آن محلات  با کاستی های آزار دهنده روبرو هستیم. برای مثال چگونه تاکنون با توجه به نطق های فراوان اعضای شورا در ارتباط با کوچه شهید ابراهیم سالمه،محله گلها در انتهای پیام نور و محلاتی چون آج بیشه،صفه سر،آسایش،سلیمانداراب و … ضمن عدم مشاهده اشتیاق و میلی که لازم است کاری هم برای تغییر صورت نگرفته است.

۱۱-         با توجه به آنکه شهر رشت در گذشته از تغیرات پی در پی مدیریت لطمه دیده است کوشش ما حفظ ثبات مدیریت شهر بوده و است،شهردار محترم که از قضا با تعامل سازنده شورا با ایشان از با ثبات ترین مدیران شهر رشت بوده است توضیح دهند که چگونه دوره با ثبات ایشان از بی ثبات ترین دوره های مدیرت میانی شهری با تغییرات پی در پی بوده است؟

۱۲-         مرمت ساختمان تاریخی شهرداری رشت به مراحل پایانی نزدیک شده است اما متاسفانه سه معارض روند کار را با کندی روبرو ساخته اند.در خصوص سه معارض ساختمان تاریخی شهرداری رشت و با توجه به آنکه عواملی در گذشته در شهرداری رشت برای دو بانک و یک بدلیجات فروشی در جرز دیوار ساختمان منافعی ایجاد کرده اند که امروز آنها حاضر نیستند از آنجا به سادگی بیرون روند و اتمام پروژه مرمت ساختمان را با کندی و گاه توقف روبرو ساخته اند از دستگاههای ناظر بیرونی درخواست ورود به موضوع را داشته و متعجبم چرا علی رغم تاکیدات ماههای اخیر مدیریت شهری خود پرچم دار استیفای منافع عامه نمی شود و حتی در روزهای گذشته جلسه ای با حضور شهردار محترم و یکی از بانکهای مذکور جهت جلب رضایت ایشان برپا میشود؟

۱۳-         بنابر گزارشهای رسیده نظام پرداخت مالی شهرداری رشت به طلبکاران و رسیدگی به صورت وضعیت های پیمانکاران طرف قرارداد از انضباط و محترم شمردن حق تقدم ایشان در ارائه اسناد برخوردار نیست که به نظر سلیقه فردی در آن اعمال می شود که از آن دست می توان صورت وضعیت های احداث ساختمان دیتا سنتر  شهر رشت و لایروبی تالاب عینک را نام برد.
چرایی این مسئله لزوم پاسخگویی شهردار محترم را می طلبد و انتظار بر اصلاح امور است.

۱۴-         این تکرار مکررات است که هزاروچهارصد میلیارد تومان از سرمایه های مردم این شهر در خیابان تازه تاسیس اما مسدود شده شهید علیزاده حدفاصل میدان ولیعصر تا بلوار دیلمان متوقف و بدون استفاده باقی مانده است. به چه سبب شهرداری رشت از تعهد به اصلاحیه قانون توسعه معابرمصوب ۱-۴-۱۳۲۰ سرباز زده و نسبت به بازگشایی مسیر علی رغم تاکیدات شورا مجدانه اقدام نمی کند؟

 

۱۵-         مسئله  نظافت عمومی شهر ،رفع حشو و زوائد بصری علی رغم تاکیدات چند باره از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست،در موضوع قرار داد نظافت شهر رشت  ۹ مسئله اصلی با ۴۱ موضوع وابسته بر عهده پیمانکاران رفت و روب گزارده شده که شهرداری می بایست نظارت دقیق بر اجرای جز جز آن داشته باشد آنچه امروز کتمان ناپذیر است خدمات پاکبانان شهر و یا جمع آوری شبانه زباله است در خصوص بقیه وظایف مطروحه ،اقدامات آنچنان ملموس نیست شهردار محترم گزارش جامعی در این باره ارائه نموده و بفرمایند تناسبی میان رقم قرادادها که با تعدیل و بنابر اعلام، قریب ۰۰۰-۰۰۰-۰۰۰-۵۰۰-۵ ریال است با وضعیت نظافت عمومی شهر می بینند وشرایط مورد رضایت می باشد؟  

 

۱۶-         پوشیده نیست مسئله ترافیک شهر رشت در وضعیت بحرانی قرار دارد و این موضوع نارضایتی عمومی را به همراه دارد. علی رغم تاکیدات چند باره اقدامات شهرداری رشت در بهبود شرایط چه بوده و شهردار محترم گزارش آنرا با پایش های علمی و آمار بدست آمده از وضعیت پیش از اقدام و پس از آن به شورا ارائه نماید.

 

۱۷-         چرخه مدیریت پسماند چرخه کاملی است که اگر از هر کدام از عناصر آن غفلت شود کلیت چرخه را با تهدید روبرو می سازد.یکی از مراحل اصلی در این چرخه تلاش بر کاهش تولید زباله و انجام اقدامات فرهنگی در این رابطه است که بنابر تجربه بسیاری از شهرهای ایران راه اندازی ایستگاه های جمع آوری پسماند خشک در جلب مشارکت های مردمی تاثیر بسزا داشته است.پرسش اینجاست در چنین امری چگونه علی رغم تاکیدات چندباره شهرداری ناموفق و امروز از اقدامات چند سال گذشته خود نیز عقب تر است؟چگونه در طی دو سال اخیر در مناطق ۵ گانه ایستگاههای جمع آوری پسماند خشک راه اندازی نشده و حتی در ۵۵ محله شهر هم ماشینهای جمع آوری زباله خشک که در گذشته های نه چندان دور فعال بودند در عمل از کار افتاده اند؟ 

۱۸-         بدفعات تاکید داشته ام که چرخه فرهنگی پیاده راه در انتهای خیابان علم الهدی در سه محور خوراک،صنایع دستی و تاریخ میبایست تکمیل گردد البته در کوتاهترین مسیر، گذر خوراک صاح آباد بازآفرینی و سنگ فرش گردید اما گذر صنایع دستی پیرسرا و گذر تاریخی استاد سرا متوقف باقی مانده است.شهردار محترم توضیح دهد چگونه علی رغم تاکید اعضای شورا همچنین اینجانب در کمیسیون توسعه  پایدار و آقای عاقلمنش در کمیسیون گردشگری مبنی بر توسعه فضای فرهنگی خانه میرزا کوچک و احداث پارکینگ این خانه که بیش از ۶۰ هزار نفر مراجعه کننده در سال دارد تاکنون اقدامی صورت نگرفته است؟

۱۹- بارها تاکید داشته ام اگر یک شهروند در خیابانهای اصلی شهر بخواهد زباله ای را دور بیاندازد جایی برای آن وجود ندارد به چه سبب شهرداری رشت از جانمایی و استقرارر سطل های پارکی در معابر شهر  استنکاف می ورزد؟ همه می دانیم مخازن زباله در بازه زمانی کوتاه مدت یک کالای مصرفی است آماری در اختیار دارم که پوشش مخازن زباله در محلات شهر رشت عدد ۱۱۰۰۰  مخزن را می طلبد، اینکه در فضای مجازی تصاویری فراگیر شود که در رشت پای تیرهای برق و یا دیواره های ورودی کوچه ها زباله های شهروندان تا موعد جمع آوری به واسطه کمبود مخازن زباله دپو شده است زیبنده نیست و شهردار محترم پاسخ دهند چگونه در دوران عهده داری ایشان در ارتباط با استقرار سطل های پارکی در معابر شهر اقدامی نشده و در تامین مخازن زباله مجوع اقدامات چشمگیر نبوده است؟

 

سید حسین رضویان
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه