استاندار گیلان در جلسه شورای کشاورزی و در حضور وزیر کشاورزی: آب‌بندان‌ها، سرمایه‌ای بزرگ برای پایداری کشاورزی گیلان

استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت ۹ هزار هکتار آب‌بندان استان گفت: این ذخایر می‌توانند ۲۷۰ میلیون متر مکعب آب را ذخیره کرده و کشاورزی گیلان را در برابر بحران کم‌آبی بیمه کنند.

عصرکاسپین/هادی حق‌شناس استاندار گیلان ظهر امروز (پنجشنبه) در جلسه شورای کشاورزی با حضور غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به شرایط مطلوب اقلیمی و بارندگی‌های اخیر، اظهار کرد: گیلان امروز از نظر منابع آبی مشکلی ندارد اما اگر از ظرفیت‌های موجود به درستی استفاده نشود، در سال‌های آینده با چالش مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه استان گیلان دارای حدود ۹ هزار هکتار آب‌ بندان است، گفت: این ظرفیت بدون نیاز به تکنولوژی جدید و اعتبارات ویژه می‌تواند حدود ۲۷۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره کند و کشاورزی استان را در برابر کم‌آبی بیمه نماید.

استاندار گیلان با تأکید بر ظرفیت بالای بنادر استان افزود: بنادر گیلان توان بارگیری همزمان ۲۰ کشتی ۶۰ هزار تنی را دارند که به معنای جابه‌جایی سالانه بیش از ۲۰ میلیون تن کالاست، اما متأسفانه سال گذشته تنها ۸۰ درصد این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفت.

۶۰ درصد ظرفیت صنایع آرد خاک می‌خورد

حق‌شناس همچنین با اشاره به وضعیت کارخانجات آرد استان گفت: اکنون تنها ۴۰ درصد این واحدها فعال هستند و ۶۰ درصد ظرفیت خالی مانده است، در حالی که می‌توان با واردات گندم از این ظرفیت استفاده و نیاز صنف و صنعت را با کیفیت بهتر تأمین کرد.

وی بر ضرورت نوسازی شالیکوبی‌ها در استان تأکید کرد و افزود: در حال حاضر ریزدان برنج در شالیکوبی‌های سنتی به ۱۸ درصد می‌رسد، در حالی که با اجرای طرح نوسازی این میزان نصف خواهد شد و سالانه حدود ۷۰ هزار تن برنج سالم و باکیفیت در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

استاندار گیلان خاطرنشان کرد: با اختصاص تنها ۱۰ درصد منابع مورد نیاز، امکان نوسازی تمامی شالیکوبی‌های استان فراهم می‌شود که علاوه بر سودآوری برای کشاورزان، منافع آن به اقتصاد ملی بازمی‌گردد.

 صادرات زودهنگام کیوی سهم ایران را در بازار جهانی افزایش می‌دهد

وی به ظرفیت صادراتی استان نیز اشاره و تصریح کرد: اگر تاریخ صادرات محصول کیوی از نیمه شهریورماه جلوتر تعیین شود، این محصول می‌تواند سهم بیشتری در ارزآوری کشور ایفا کند.

حق‌شناس با اشاره به توان تولید جوجه یک‌روزه در گیلان اظهار داشت: اکنون سالانه یک میلیون قطعه جوجه تولید می‌شود که با حمایت و سرمایه‌گذاری اندک این ظرفیت به ۴ میلیون قطعه افزایش خواهد یافت و ۱۰ درصد نیاز کشور را تأمین می‌کند.

گیلان؛ دومین تولیدکننده مرغ گوشتی ایران

وی با بیان اینکه گیلان دومین تولیدکننده مرغ گوشتی کشور است، گفت: اگر نهاده‌های مورد نیاز استان به صورت مستقل تأمین شود، علاوه بر کاهش هزینه تمام‌شده، کیفیت محصول نیز افزایش خواهد یافت.

 

استاندار گیلان در پایان تأکید کرد: هدف ما این است که گیلان ضمن تأمین نیاز داخلی، سهم جدی‌تری در صادرات محصولات کشاورزی و دامی کشور ایفا کند.

کشاورزیهادی حق شناس
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه