رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان:تحولات بنیادی علوم پزشکی نتیجه پژوهش است

0 76

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، صبح دیروز (چهارشنبه) در آیین گشایش اولین همایش ملی تخصصی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی ایران، دوره رنسانس را یکی از مهمترین اتفاقات ارزشمند در تاریخ بشر عنوان کرد و گفت: جایگزین شدن تفکر علمی در جامعه، یکی اتفاقات مهم، بعد از این دوره، است.

به گزارش عصرکاسپین ؛ دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک، با بیان این که انسان محقق و دانشمند آفریده می شود، اظهار داشت: انسان ها ذاتا محقق آفریده می شوند، و علی رغم اینکه این مهم یک امر ذاتی است، اما با جهت دادن و شرطی کردن، آن را محدود می کنیم.

در ادامه، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان لازمه یک تحقیق را، داشتن ذهن سوال پرور و خلاق دانست و خاطر نشان کرد: امروزه در دانشگاه ها، این امر، محدود شده و ذهن دانشجویان، با جزوه خوانی از خلاقیت باز داشته می شود.

وی با اشاره به اینکه تفکر علمی دارای یکسری پایه و بنیان هایی است که باید با آنها آشنا شد، اظهار داشت: شاید هیچ گروهی مانند معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور عهده دار گسترش این تفکر علمی نباشند و تفکر علمی دارای بنیان هایی است که اگر در جامعه گسترش پیدا کند، در پیشرفت های آتی بسیار اثر گذار است.

رییس دانشگاه، حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور را طلایه دار گسترش علمی در جامعه خواند و یادآور شد: جامعه باید قدردان فعالیت های این حوزه باشد، زیرا حوزه تحقیقات و فناوری جهت آفرینش و خلاقیت و رفع موانعی که برای خلاقیت در جامعه است، تلاش می کند.

دکتر یوسف زاده چابک با اشاره به فعالیت های علمی-پژوهشی رو به رشد دانشگاه علوم پزشکی گیلان در طی سال های اخیر، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان افتخار میزبانی اولین همایش دور روزه ملی تخصصی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی ایران را با حضور ۶۴ تن از معاونان پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را دارد که این امر می تواند سیاست گذاری برای روند فعالیت های پژوهشی در آینده باشد.

وی با بیان این که کشور ایران طی سال های اخیر، در زمره ۱۵ کشور برتر دنیا، از منظر تولید علم قرار دارد، افزود: در بین کشور های اسلامی، ایران رتبه اول تولید علم را کسب کرده است.

رییس دانشگاه با اشاره به گسترش ارتقاء کیفیت مقالات دانشگاه های علوم پزشکی کشور، گفت: ۳۰ درصد تولید علم کشور مربوط به دانشگاه های علوم پزشکی است.

دکتر یوسف زاده چابک نقش اخلاق پزشکی را در فعالیت های درمانی مهم دانست و گفت: رشد و گسترش فعالیت های درمانی در بیمارستان ها، به تنهایی قادر به افزایش امید به زندگی نیست. در این راستا توجه به مقوله پیشگیری بسیار حایز اهمیت است.

وی در پایان اظهار داشت: مسایل مربوط به اخلاق در پژوهش باید مورد ارزیابی قرار گیرد و مسایل مرتبط با مردم در راس برنامه های دانشگاه است تا نتایج آن منجر به افزایش رضایت مردم شود و در این راستا هماهنگی و همدلی باید بین همه دست اندر کاران ایجاد شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 − 11 =