سرمای بی‌سابقه در آمریکا/ اینجا نفس عمیق بکشید می‌میرید!

شدت کاهش دما در یک هفته گذشته آمریکا در غرب ‌میانه آن قدر زیاد بود که دما در مناطق مختلف آمریکا تا کمتر از ۴۰درجه زیر صفر می‌رسد. در این شرایط تاکنون ۲۱ نفر در مناطق مختلف آمریکا کشته‌ شده‌اند و به گفته رسانه‌های داخلی آمریکا این آمار به احتمال زیاد افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش عصرکاسپین؛ در حالی که در قطب‌ جنوب استرالیا درگیر با گرم‌ترین با ماه ثبت شده در تاریخش است، در قطب شمال، سرمایی بی‌سابقه نفس کشیدن را برای آمریکایی‌ها محدود کرده.

شدت کاهش دما در یک هفته گذشته آمریکا در غرب ‌میانه آن قدر زیاد بود که دما در مناطق مختلف آمریکا تا کمتر از ۴۰درجه زیر صفر می‌رسد. در این شرایط تاکنون ۲۱ نفر در مناطق مختلف آمریکا کشته‌ شده‌اند و به گفته رسانه‌های داخلی آمریکا این آمار به احتمال زیاد افزایش پیدا می‌کند.

در شیکاگو هم شماری قربانی گزارش شده که بیشتر آنها در سرما منجمد شده‌اند. مسئولان از افراد بی‌پناه و کارتن‌خواب می‌خواهند که در سرما نمانند؛ به اقامتگاه‌های گرمی که تدارک دیده شده بروند یا در کلانتری‌ها پناه بگیرند. در بسیاری از مناطق جریان گاز و برق قطع شده بود. در سراسر این کشور مدارس و برخی از دانشگاه‌ها تعطیل هستند. پروازهای هوایی و خطوط راه‌آهن به طور مقطعی یا کامل بند آمدند. تاکنون بیش از ۴۸۰۰ پرواز کنسل شده‌ است. برف و یخبندان حتی تعدادی از پایگاه‌های هواشناسی را از کار انداخته، به‌گونه‌ای که اخبار هواشناسی در ایالت‌های آیوا، مینه‌سوتا و برخی از مناطق ویسکانسن و ایلینوی مختل شده است.

هشدار؛ نفس عمیق، برابر مرگ!

شرایط در مناطق مختلف آمریکا به قدری عجیب شده که سازمان هواشناسی این کشور به شهروندان آمریکایی هشدار داده که تا جای امکان در سرما نفس عمیق نکشند. آن‌ها در اعلامیه خود نوشته‌اند: «نفس عمیق نکشید و حرف زدن خود را به حداقل برسانید، اگر این‌ کارها را انجام ندهید دمای بدن شما کاهش پیدا می‌کند و امکان اینکه درگیر هیپوترمی شوید بیشتر می‌شود.»

هیپوترمی یا سرمازدگی یک بیماری عمومی است، که به دنبال کاهش دمای بدن باعث آسیب به همه اندام‌ها و اختلال کارکرد آن‌ها می‌شود.

همچنین آن‌ها اعلام کرده‌اند که سرمای کمتر از ۳۲ درجه زیر صفر می‌تواند منجر به یخ زدن گوشت استخوان‌ها شوند و به همین بهتر است افراد تا جای امکان از خانه‌های خود خارج نشوند.

نجات جان کارتن‌خواب‌ها از سرما

از سویی این سرمای شدید، در کنار خطراتی که برای اکثر شهروندان آمریکایی دارد، جان گروه خاصی را هم تهدید می‌کند؛ کارتن خواب‌ها. با وجود اینکه مسئولان آمریکایی از افراد کارتن‌خواب و بی‌خانمان درخواست کرده‌‍اند که به علت سرمای شدید هوا به برخی پناه‌گاه‌ها و ایستاگاه‌های پلیس بروند، اما هنوز عکس‌های منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد که کارتن‌خواب‌های آمریکایی در سرمای به وجود آمده در این کشور وضعیت خوبی ندارند.

همین موضوع باعث شده تا در شهر شیکاگو جنبش مردمی عجیبی برای کمک به کارتن‌خواب‌ها در هنگام سرما اجرا شود، به طوری که شهروندان این شهر پول هتل را برای چند روز زندگی کارتن‌خواب‌ها در هتل پرداخت کرده‌اند.

این جنبش را یک زن در کالیفرنیا به تنهایی شروع کرد و حالا شهروندان دیگر از این موضوع پشتیبانی کرده‌اند. او در این رابطه گفت: «بعد از اینکه استوری من در رابطه با این موضوع در اینستاگرام منتشر شد، افراد زیادی کمک کرده‌اند تا جان کارتن‌خواب‌ها را نجات بدهیم.»

به طور کلی آمریکایی‌ها در حال تجربه سرمای عجیبی هستند که تاکنون پیامدهای مرگباری برای آن‌ها داشته، در همین رابطه جان گاگن، از مرکز ملی هواشناسی آمریکا گفته بود: «باید تاکید کنیم که چنین سرمایی هر چند نسل یک‌بار روی می‌دهد».

مناطق مختلفی از شمال آمریکا کمتر از دمای کنونی قطب است؛ در برخی مناطق، آمریکایی‌ها درگیر دمای ۳۰ تا ۴۰ درجه زیر صفرند. در مجموع، ۲۱۶ میلیون نفر از جمعیت این کشور با دمای زیر صفر روبه‌رو هستند.

چه چیزی هوا را سرد کرد؟

اما گزارش‌های منتشر شده در چند روز گذشته نشان می‌دهد که وضعیت به وجود آمده در آمریکا ناشی از وقوع یک اتفاق طبیعی در قطب شمال است. به طور کلی هر سال بادهای به اسم بادهای غربی در قطب شمال و قطب جنوب هر سال می‌وزند و سرما در این منطقه نگه می‌دارند.

چیزی که باعث نگه داشتن این بادها در قطب‌ها می‌شود چیزی به اسم گردباد قطبی است، ضعیف‌تر شدن این گردباد منجر به پایین آمدن این بادها و در نتیجه ورود سرمای قطب به مناطق دیگر کره زمین است، این اتفاقی است که امسال در ایالات منحده آمریکا رخ داده.

دیوید کنتر، استاد محیط‌زیست نیویورک در این رابطه به شبکه ان‌بی‌سی گفته بود: «با ضعیف شدن گردباد قطبی، هوای سردی که در قطب شمال نگه داشته شده بود، وارد آمریکا شده است.»

این ادعایی است که تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده توسط ناسا در چند روز گذشته هم آن را تایید می‌کند.

خبرهای تازه
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.