تصمیمات جدید ایران درباره کاهش تعهدات برجامی

0 112

عراقچی: امروز نامه ای به موگرینی توسط ظریف درباره عدم تعهد ایران به غلظت اورانیوم ارسال می شود

عصرکاسپین / معاون سیاسی وزیر خارجه ایران گفت: امروز نامه ای از سوی ظریف به موگرینی نوشته شده که ارسال می شود و به صراحت بندهایی از برجام درباره عدم تعهد ما به غلظت اورانیوم اعلام خواهد شد.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران امروز (یکشنبه) در نشستی خبری به تشریح جزییات گام دوم ایران در راستای بیانیه شورای عالی امنیت ملی در توقف تعهدات برجامی پرداخت.

وی گفت: ما امروز در موعد ۶۰ روز پایان گام اول کاهش تعهدات در برجام هستیم و از آنجا که خواسته های ما و فروش نفت قبل از برجام تحقق نیافته گام دوم را برمیداریم و در گام دوم نسبت به میزان و درصد غنی سازی

عراقچی گفت: امروز نامه ای از سوی ظریف به موگرینی نوشته شده و ارسال می شود و به صراحت بندهایی که از برجام درباره عدم تعهد ما به غلظت اورانیوم و یک مهلت ۶۰ روزه اعلام خواهد شد.

وی بیان کرد: روند کاهش تعهدات ایران در راستای حفظ برجام است و ممکن است این روند به خاتمه حضور ما در برجام منتهی شود.

وی درباره موافقت آژانس برای تشکیل شورای حکام که از سوی آمریکا مطرح شده، گفت: یک طنزی این وسط اتفاق افتاده و آمریکا که از برجام خارج شده خواستار نشست شورای حکام شده است. البته هر عضو شورای حکام می تواند درخواست جلسه اضطراری شورای حکام را داشته باشد. آمریکا در این حرکت خود منزوی و تنهاست. برآورد ما این است که شورای حکام در جلسه خود منطق ایران را خواهد شنید و حتما خواهند پذیرفت ایران به اندازه کافی فرصت برای دیپلماسی داده است.

عراقچی گفت: تماسی تلفنی دیشب ماکرون با روحانی سازنده بود. گرایش کشورهای اروپایی، روسیه و چین به یافتن راه حل از نظر ما مشهود است. در رفت و آمدهای صورت گرفته تمایل برای راه حل عنوان شده است. ماکرون و روحانی دیشب صحبت های خوبی داشتند. این توافق صورت گرفته که زمینه های ایجاد گفتگوهایی بین طرفین ایجاد شود و وارد گفتگوهایی شویم که به راه حل معقولی برسیم. قرار است نشست وزرای خارجه تشکیل شود و مسیر گفتگو و دیپلماسی باز است و مهم است راه حل هایی اندیشیده شود.

معاون سیاسی وزیر خارجه در پاسخ به سوالی گفت: اگر اروپا از طریق اینستکس توانسته بود خواسته های ما را برآورده کند ما در این گام قرار نداشتیم. آنها نتوانستند خواسته ما را در حوزه فروش نفت و بازگشت درآمدهای نفتی نتوانستند نیازهای ما را تامین کنند. راه اندازی این سازوکار بسیار طولانی شده و هم منابع درآمدی در آن وجود نخواهد داشت مگر اینکه اروپایی ها از ایران نفت بخرند یا اعتباراتی را در قالب اینستکس به ایران اختصاص دهند. اینستکس رسما عملیاتی شده طرف ایرانی اینستکس در ایران هم عملیاتی شده و این دو نهاد با هم در ارتباطند و قواعد کاری خود را تنظیم کرده اند و یکی دو مورد هم انجام شده ولی تا وقتی اعتبارات کافی برای آن در نظر گرفته نشود از نظر ما فایده ای ندارد.

عراقچی ادامه داد: کشورهای اروپایی بیشتری غیر از سه کشور سهامدار اینستکس قرار است به این سازوکار به عنوان سهامدار بپیوندند. اینکه اروپایی ها تلاش می کنند راه حل هایی پیدا شود این هم یک واقعیت است و بر همین اساس گفتگوهای تلفنی و رفت و آمدها خواهد بود در غیر این صورت بعد از ۶۰ روز ما گام سوم را برخواهیم داشت.

معاون سیاسی وزیر خارجه درباره راکتور اراک هم بیان کرد: در مورد اراک در نامه ظریف به موگرینی عنوان شد که بحث اراک یک بحث جداست و با توجه به اگر طرف های باقیمانده در برجام نتوانند اراک را به جدول زمانبندی شده برگردند ما اراک را براساس فرمول قبلی تکمیل و تاسیس کنیم.

وی ادامه داد: در دو ماه گذشته پیشرفت های خوبی در اراک صورت گرفته و گروه کاری اراک به ریاست چین و انگلیس جلسات کاری خوبی داشتند قراردادها برخی امضا شده و برخی در حال مذاکره است. به لحاظ فنی و تخصصی پیشرفت خوبی داشتیم و ما کماکان روند پیشرفت امور در اراک را رصد می کنیم و اگر به جدول زمانی مطلوب ما برگردد ما اراک مدرن شده را ادامه می دهیم و در غیر این صورت تصمیم دیگری را می گیریم. ما مدتی را در نظر می گیریم که ببینیم خواسته های ما تامین می شود.

معاون سیاسی وزیر خارجه درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط نیروی دریایی انگلیس عنوان کرد: این نفتکش حامل نفت ایران بود سوپرتانکر است با دو میلیون بشکه و به خاطر ظرفیت بالا امکان عبورش از کانال سوئز نبوده و لذا از جبل الطارق بوده و برخلاف ادعای انگلیس مقصد آن سوریه نبوده و هدف جای دیگری بوده و از آبراه بین المللی در جبل الطارق عبور می کرده هیچ قانونی به انگلیس این اجازه را نمی دهد این نفتکش را متوقف کند و این راهزنی دریایی است و خواستار آزادسازی این نفتکش هستیم.

وی گفت: سفیر انگلیس روز پنجشنبه به وزارت خارجه احضار شد و دیروز هم برای بار دوم به وزارت خارجه آمد و مشورتهایی را با اسپانیا صورت می دهیم وکلای مجرب استخدام شدند ما برای تامین منافع خود همه مسیرها را امتحان خواهیم کرد و برای استیفای حقوق خود از هیچ راهی نخواهیم گذشت و امیدواریم از طریق راه حل های حقوقی این موضوع حل و فصل شود.

عراقچی با بیان اینکه به صدای واحد در برخورد با موضوعات ملی نیاز داریم، اظهار داشت: وقتی دیدگاه های مختلف ارائه می شود به ما کمک می کند تصمیمات درست تری بگیریم و نقاط ضعف را بشناسیم. اختلاف نظرها را منفی نمی دانم در جایی که منافع کشور را هدف قرار ندهند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × سه =