در سومین سال اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی/ برداشت ۴۸ تن شلتوک “سبز بج” از ۱۲ هکتار زمین

0 118

در سومین سال اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی/برداشت ۴۸ تن شلتوک “سبز بج” از ۱۲ هکتار زمین

عصرکاسپین / به دلیل اقبال بازار به برنج های ارگانیک و تفاوت ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت این گونه برنج نسبت به برنج های معمول، در اقتصاد و معیش خانوارهای روستایی اثرات مثبتی خواهد داشت.

به گزارش مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی، مدیر محیط زیست این سازمان با بیان اینکه در سومین سال اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک در محدوده منطقه، با استقبال کشاورزان از روستاهای محدوده منطقه همراه بود، اظهار داشت: با همکاری کشاورزان مساحت زیر کشت این شیوه کاشت برنج از مرز ۱۲ هکتار مربع عبور کرده و میزان شلتوک برنج استحصالی از بالغ بر ۴۸ تن بوده است.

وی با اشاره به اینکه طرح تولید محصولات کشاورزی ارگانیک با محوریت محصول برنج با حمایت این سازمان به اجرا در می آید اضافه کرد: در این شیوه تولید، استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در مراحل خزانه، نشاء، نگاهداری و برداشت برنج، به طور کامل حذف می گردد و به جای آن از ورمی کمپوست، زنبور تریکو گراما و کودهای زیستی برای مبارزه با آفات و حشرات و همچنین تقویت زمین و محصول استفاده می شود.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد انزلی تقویت مشاغل بومی- روستایی، حفظ اشتغال مولد از طریق حمایت از مشاغل پایدار، و برندسازی محصولات کشاورزی، را ازجمله مهمترین دلایل اجرای طرح مزبور اعلام کرد و افزود: سازمان منطقه آزاد انزلی ظرف سه سال گذشته در راستای یک برنامه پنج ساله اقدام به اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک با نام “سبز بج” نموده تا از طریق تولید محصولات کشاورزی سالم و با ارزش غذایی بالا، زمینه کاهش استفاده از سموم و کود شیمیایی، افزایش امنیت غذایی و سلامت کشاورزان و به ویژه مصرف کنندگان و حفظ منابع آب و خاک استان گیلان فرآهم گردد.

معصومه شهبازی خاطر نشان کرد: در دوسال ابتدایی پروژه به جهت تشویق کشاورزان و همچنین ریسک پذیر بودن پروژه؛ کلیه هزینه ها از سوی سازمان تأمین شد، از سال سوم نیز برای آماده سازی کشاورزان، بخشی از هزینه ها بر عهده کشاورزان قرار گرفته است.

مدیر محیط زیست سازمان در خصوص دیگر خدمات ارائه شده از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: در سال جاری با بهره گیری از یک کارشناس بین المللی برنج، اقدام به آموزش کشت برنج ارگانیک از خزانه تا برداشت در سطح ۱۴ روستای محدوده منطقه نمودیم و در عین حال هزینه کارشناس همراه برای آموزش کشاورزان حاضر در این طرح، از سوی این سازمان تأمین شد.

وی با بیان اینکه به دلیل اقبال بازار نسبت به برنج های ارگانیک و تفاوت ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت این گونه برنج نسبت به برنج های معمولی موجود، در اقتصاد و معیشت خانوارهای روستایی اثرات مثبتی خواهد داشت افزود: از سوی دیگر در صورت رعایت کامل استانداردهای لازم به طور متوسط در هر هکتار شاهد افزایش ۶۰ تا ۸۰ کیلیویی شلتوک برنج خواهیم بود.

لازم به ذکر است برنج کشت شده در مزارع مشمول این طرح از نوع برنج نوع هاشمی است که از گونه های محبوب بازار برنج کشور می باشد و همانند سال گذشته پس از دریافت استاندارد ملی ۱۱۰۰ از شرکت بازرسی تحت نظر انجمن ارگانیک، با نام تجاری “سبز بج” به بازار عرضه گردید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 − یازده =