طرح پایگاه سلامت اجتماعی

طرح پایگاه سلامت اجتماعی

عصرکاسپین / معاون امور پیشگیری بهزیستی گیلان گفت : پایگاه سلامت اجتماعی، جایگاهی است که فعالیت سازمان¬های مردم¬نهاد از جمله “جمعیت همیاران سلامت اجتماعی” در حوزه ارتقاء سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در آن متمرکز خواهد شد
دکتر فرحناز نوبخت معاون امور پیشگیری بهزیستی گیلان عنوان کرد : پایگاه سلامت اجتماعی، جایگاهی است که فعالیت سازمان­های مردم­نهاد از جمله “جمعیت همیاران سلامت اجتماعی” در حوزه ارتقاء سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در آن متمرکز خواهد شد. به عبارت دیگر، قصد بر این است که با حمایت سازمان بهزیستی و با مشارکت سازمان های مردم نهاد، فعالیت های ارتقایی و پیشگیرانه در سطوح محلی تجمیع و تقویت شوند.

وی افزود : محورهای اصلی فعالیت پایگا ههای سلامت اجتماعی شامل:

– نیازسنجی و اولویت بندی مسائل و مشکلات اجتماعی در سطح محله با مشارکت مطلعان محلی (همراه با به روز رسانی سالانه)

– شناسایی دارایی ها و ظرفیت های محلی

– ترسیم نقشه آسیب های اجتماعی در سطح محله (همراه با به روز رسانی سالانه)

– انعکاس مسائل و آسیب های اجتماعی محله همراه با تجزیه و تحلیل آن به مسئولین جهت برنامه ریزی و تصمیم گیری

– تحلیل و برنامه ریزی مشارکتی با همراهی ذینفعان محلی

– اجرای اقدامات جمعی و مشارکتی برای ارتقاء سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیب ها

– زمینه سازی برای تشکیل و تقویت گروه ها و انجمن های محلی

– اجرای اقدامات و مداخلات جهت توانمند سازی گروه های در معرض آسیب

– حمایت یابی و برقراری ارتباط با نهادهای محلی می باشد

در ادامه معاون امور پیشگیری بیان داشت : در هرپایگاه سلامت اجتماعی ۵ نفر ( یک نفر به عنوان مدیر پایگاه-دو نفر به عنوان تسهیلگر و دو نفر به عنوان روابط عمومی ) به صورت رایگان فعالیت می کنند. پایگاه سلامت اجتماعی توسط موسسات غیر دولتی و غیرانتفاعی دارای مجوز از سازمان بهزیستی و جمعیت های همیاران سلامت روان اجتماعی اداره می شوند.موسسات غیر دولتی که داوطلب تاسیس و تجهیز پایگاه سلامت اجتماعی جدید هستند ، می توانند درخواست خود را مبنی بر راه اندازی پایگاه سلامت اجتماعی به معاونت امور پیشگیری ارسال نمایند که در صورت تایید مبلغی جهت تاسیس و بر اساس دستورالعمل طرح به موسسه داده می شود. جهت توانمندسازی گردانندگان پایگاههای سلامت اجتماعی( در صورت جدید بودن ) هرساله کارگاههای آموزشی تسهیلگری و رهیافت های مشارکتی-نیازسنجی مشارکتی ، پروژه نویسی و مستند سازی و …. برگزار می گردد. در حال حاضر تعداد کل پایگاه سلامت اجتماعی فعال در استان ۱۹ پایگاه می باشد( رشت(۵ پایگاه)-رودسر-لنگرود و تالش(۲ هرکدام پایگاه)-لاهیجان-رودبار-شفت-آستانه-فومن-ماسال-انزلی و صومعه سرا( هر کدام یک پایگاه).

خبرهای تازه
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.