موفقیت دانشمندان ایرانی در ترمیم بافت ریه بیماران کرونایی با سلول بنیادی / ‌درمان بیماران فلج مغزی آغاز شد

مدیرعامل شرکت بن یاخته‌های رویان از موفقیت دانشمندان ایرانی در ترمیم بافت ریه بیماران کرونایی با سلول بنیادی خبر داد و گفت: ‌درمان بیماران فلج مغزی آغاز شد.

عصر کاسپین/ مرتضی ضرابی بعد از ظهر چهارشنبه تصریح کرد: قیمت پرده جنینی در ابعاد ۱۰ در ۱۰، ۵۰۰ هزار تومان است و در حالی که می‌توان از آن به عنوان پوشش زخم در درمان سوختگی یا جراحی قرنیه استفاده کرد، عملا ضمایم به دور ریخته می‌شود.

وی افزود: امروز در دنیا استفاده از ضمایم به جد مورد توجه بوده و ما در کشور نیازمند پالایشگاهی هستیم که بتوانیم از ضمایم استفاده کنیم.
مدیر عامل شرکت بن یاخته های رویان با تاکید به اینکه علاوه بر خون بند ناف، ذخیره سازی و استفاده از ضمایم مورد توجه پزشکان قرار گرفته است، اضافه کرد: بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان به این طریق درمان کرد.

ضرابی با اشاره به فعالیت ۱۵ ساله شرکت بن یاخته های رویان، متذکر شد: تا به امروز توانستیم ۱۲۸ هزار نمونه خون بند ناف در بانک خصوصی و ۵۱۰۰ نمونه در بانک عمومی جمع آوری کنیم و تفاوت این دو بانک در این است که نمونه‌های بانک خصوصی منحصرا می‌تواند مورد استفاده خود فرد و نه سایر بیماران قرار گیرد.

۱۱ کشور زیرپوشش بانک خون بند ناف ایران

وی با تاکید به اینکه ایران یکی از کشورهای برخوردار در بانک خون بند ناف است، افزود: به جرئت می‌توانیم بگوییم بزرگترین ظرفیت خاورمیانه را داریم و هم اکنون نمونه هایی از ۱۱ کشور در بانک ایران نگه داری می‌شود.

به گفته مدیر عامل شرکت بن یاخته های رویان حتی نمونه های نمایندگان سیاسی کشورهای مختلف جمع آوری شده و این شرکت ۳۱ نمایندگی در خود کشور و دو نمایندگی در استان های اربیل (عراق) و مسقط(عمان) دایر کرده است.

وی با اشاره به روند صعودی ذخیره سازی خون بند ناف از سال های ۸۳ تا ۹۸ ادامه داد: علاوه بر اینکه در سطح جهان ۴۰۰ مورد کارآزمایی بالینی بر روی خون بند ناف انجام شده در ایران تحقیقاتی برای درمان بیماران فلج مغزی داشتیم.

وی با اشاره به مطالعه ۱۵۰ کودک ۴ تا ۱۴ ساله در این طرح تحقیقاتی اضافه کرد: همچنین تا به امروز ۵۲ مورد نمونه پیوند شده از بانک عمومی به ثبت رسیده است.

مدیر عامل شرکت بن یاخته های رویان در پاسخ به این که آیا عملکرد این مجموعه در تعداد ۵۲ پیوند طی ۱۵ سال را کافی می‌داند یا نه، افزود: متاسفانه ما نمونه‌های انطباق نیاز بیمار با موجودی بانک را داریم اما با کمبود شدید مراکز پیوند مواجه هستیم.

ضرابی با تاکید به اینکه در پیوند انطباق ژنتیکی لازم نیست و خون بند ناف می‌تواند در درمان ۸۰ بیماری موثر باشد، اضافه کرد: حتی در بحث بیماری کرونا همزمان با تحقیقاتی که در جهان انجام می شد ۲۰ بیمار را با کمک نمونه‌ها تحت درمان قرار دادیم که علاوه بر ترمیم سیستم ایمنی موجب ترمیم بافت ریه نیز می‌شد.

سازو کار صادرات سلول های بنیادی چیده نشده است

وی مسئولیت شرکت بن یاخته‌های رویان را تقویت بانک خصوصی عنوان کرد و گفت: دلیل اینکه نمونه‌های بانک عمومی ما که می‌تواند برای تمامی بیماران مورد استفاده باشد، پایین است به ضعف حمایت ها برمی گردد.

ضرابی گفت: دولت باید نسبت به تامین هزینه نگه داری کمک حال ما باشد و هر چند عنوان شده بود بودجه حمایتی اختصاص می‌یابد اما عملیاتی نشده است.

وی افزود: علاوه بر این ما پتانسیل صادرات سلول های بنیادی را داریم اما ساز و کار آن فعلا چیده نشده است.

مدیرعامل شرکت بن یاخته های رویان متذکر شد: اگر تنها یک نمونه خون بند ناف به ایران وارد شود هزینه ای معادل ۳۵ تا ۴۰ هزار یورو دارد در حالی که خود ایران می‌تواند نسبت به صادرات خون بند ناف و حتی ضمایم زایمانی اقدام کند.

در این نشست رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز با اشاره به فعالیت بانک خون بند ناف از سال ۸۷ در اردبیل گفت: تا به امروز هزار نمونه در استان ذخیره سازی شده است.

مهران اوچی تصریح کرد: این نمونه‌ها می‌تواند در درمان بیماری‌های صعب العلاج از جمله سرطان خون، تالاسمی، کم خونی مادرزادی و نقص سیستم ایمنی مورد استفاده قرار گیرد.

خبرهای تازه
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.