احداث زباله‌سوز ۴۰ تُنی در سراوان

0 14

در جلسه اعضای شورای شهر رشت با یکی از سرمایه‌گذاران حوزه پسماند از احداث زباله سوز چهل تُنی در سراوان توسط این سرمایه‌گذار و بدون نیاز به پرداخت هزینه از سوی شهرداری رشت خبر داده شد.

عصر کاسپین/ رئیس شورای اسلامی شهر رشت امروز در دیدار با یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذار در حوزه پسماند در ساختمان شورای رشت با قدردانی از حضور این سرمایه‌گذاران اظهار کرد: استان گیلان نعمات خدادادی فراوانی در اختیار دارد و در کنار تمامی این نعمت‌ها، مشکلات فراوانی نیز وجود دارند.

محمد حسین واثق کارگرنیا به دو رودخانه رشت و پسماند سراوان اشاره کرد و گفت: زباله که از آن به عنوان طلای کثیف نام برده می‌شود، در شهر رشت به واسطه مشکلاتی که برای مردم رقم زده است به یک دغدغه بزرگ تبدیل شده است. 

وی به احداث زباله سوز در رشت اشاره کرد و افزود: راه اندازی زباله سوز در رشت همزمان با چهار شهر دیگر کشور رقم خورد، اما به واسطه‌عدم اختصاص منابع مالی، زباله سوز شهر رشت نسبت به سه شهر دیگر کشور بسیار عقب مانده است. 

اجرای طرح زباله‌سوز در رشت
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه در جلسه امروز، سرمایه گذار حوزه پسماند از اجرایی شدن طرح ۶ ماهه آزمایشی زباله سوز در رشت خبر داد، تصریح کرد: این موضوع بسیار نوید بخش و در صورت تحقق حجم وسیعی از زباله‌های سراوان را ساماندهی می‌کند و در شرایط فعلی و اعتبارات قطره چکانی که به زباله سوز رشت اختصاص پیدا می‌کند، ممکن است سال‌ها این طرح در انتظار بهره برداری باقی بماند. 

کارگرنیا با بیان اینکه طرح ارائه شده توسط شرکت سرمایه گذار در جلسه امروز پیرامون کود تولیدی نیز به ظاهر مورد مطلوب است، گفت: تا کنون چندین مورد طرح از جمله تبدیل پسماند به کمپوست، گازوئیل و غیره ارائه شد که به جمع‌بندی نرسیده است. 

برگزاری نشست در استانداری گیلان برای بررسی طرح‌های پسماند
وی به برگزاری نشستی با حضور تمامی دستگاه‌های مسئول به منظور بررسی طرح‌های حوزه پسماند اشاره کرد و گفت: طبق هماهنگی‌های انجام شده، صبح فردا نشستی با این محوریت در استانداری گیلان و با حضور دیگر دستگاه‌ها از جمله محیط زیست و غیره برگزار می‌شود تا طرح‌های ارائه شده بررسی و به نتیجه گیری برسند. 

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر رشت در این جلسه با اشاره به اینکه رفع معضل پسماند برای شورا بسیار حائز اهمیت و در اولویت است، اظهار کرد: در این راستا با افراد و مجموعه‌های مختلف که در این حوزه فعالیت دارند نشست‌های متعددی برگزار کرده‌ایم تا بتوانیم از ظرفیت‌های مختلف برای رفع این دغدغه استفاده کنیم. 

بازدید از اجرای طرح پسماند در تهران 
سید شمس شفیعی با بیان اینکه مجموعه‌ای که در این جلسه حضور دارند طی نشستی اعلام کردند که در قالب قرار دادهای BOT می‌توانند برای رفع مشکل پسماند وارد عمل شوند، افزود: این مجموعه طرح و سرمایه‌گذاری مدیریت پسماند‌های شهری را در چندین شهر کشور از جمله تهران و کرج انجام داده‌اند و اخیرا نیز طی بازدیدی در کرج و تهران از نزدیک عملکرد این مجموعه را مشاهده کردیم. 

وی با تاکید به اینکه این مجموعه هیچ تقاضای مادی بابت رفع مشکل پسماند از شهرداری رشت ندارند تصریح کرد: تنها درخواست آنان در اختیار قرار دادن زباله توسط شهرداری برای این شرکت است و ما در حال حاضر دو خط قدیمی تولید کود داریم و قرار است به زودی دو خط تولید دیگر نیز راه اندازی شود که در این باره نیز شرکت مذکور پیشنهاداتی دارد. 

فرصت ۶ ماهه برای احداث زباله‌سوز چهل تُنی در رشت
سرمایه گذار حوزه پسماندهای شهری نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ما یک هدف کلی را دنبال می‌کنیم، اظهار کرد: ما قصد داریم زباله‌های سرازیری به سراوان را به صفر برسانیم. 

محمد چایلو با بیان اینکه طرح احداث زباله سوز چهل تنی نیز در پکیج ارائه شده شرکت وجود دارد، افزود: در طرح پیشنهادی ما موارد متعددی پیشنهاد داده شده است. 

وی به زمان راه اندازی خطوط جدید کمپوست برای زباله‌های سراوان اشاره کرد و گفت: برای اینکار به یک فرصت سه ماهه نیاز داریم و همچنین برای انجام برخی از مراحل از جمله تولید کود نیازمند داشتن آزمایشگاه هستیم که این اقدام نیز بدون دریافت هزینه‌ای از سوی شهرداری، توسط شرکت انجام می‌شود. 

چایلو با اشاره به اینکه برای مدیریت وضعیت تولید و تفکیک زباله با استفاده از دو خط قدیم و دو خط جدید که در حال حاضر در کارخانه کودآلی در حال نصب و راه‌اندازی است برنامه ریزی می‌شود، تصریح کرد: دو خط ۲۵۰ تنی دیگر نیز توسط شرکت ما ایجاد می‌شود و با فرایندی که در این طرح قصد اجرای آن را داریم می‌توانیم روزانه یکهزار تن زباله را تبدیل کنیم. 

وی به احداث زباله سوز در رشت اشاره کرد و گفت: برای این کار نیز به زمان ۶ ماهه نیاز داریم و از بابت تمامی اقداماتی که در پکیج ارائه شده است هزینه دریافت نمی‌کنیم و فقط شهرداری باید متعهد شود که روزانه یکهزار تن زباله در اختیار ما قرار دهد. 

تولید روزانه ششصد تن زباله در رشت
مشاور شورای رشت در حوزه پسماند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه روزانه ۶۰۰ تن زباله در رشت تولید می‌شود اظهار کرد: یک تعداد از شهرداری‌های اطراف رشت و همچنین شهرداری‌هایی که در کارخانه کودآلی سهام دار هستند نیز زباله‌هایشان را به سراوان می‌آورند. 

علیرضا حاجی‌پور با بیان اینکه روزانه یکهزار تن زباله به سراوان سرازیر می‌شود، افزود: شرکتی که در جلسه امروز برنامه‌هایش را در حوزه پسماند ارائه کرد، از شهرداری رشت می‌خواهد تا روزانه یکهزار تن زباله در اختیار این شرکت قرار دهد، که با توجه به قرار دادهای که شهرداری پیش از این درباره زباله‌های رشت منعقد کرده است، عملا این اقدام شدنی نیست. 

وی به ظرفیت کارخانه کودآلی رشت اشاره کرد و گفت: در گذشته این کارخانه با ظرفیت روزانه ۲۵۰ تن مشغول فعالیت بود که با افزایش دو خط جدید، که اخیرا بابت آن با شرکت شهاب خودرو قرار داد منعقد شده است، یقینا این ظرفیت افزایش پیدا می‌کند. 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده − سیزده =