
استاندار در آیین بهره برداری از دستگاه زباله سوز روستای لسکو کلایه خبر داد: حمایت کامل استانداری گیلان از پروژههای زیستمحیطی محلی
استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت حفظ محیطزیست و مقابله با بحران زباله در استان گفت: اگر مسیر توسعه طرحهای پسماند روستایی دنبال شود، میتوانیم گیلان را از فاجعه زیستمحیطی نجات دهیم. وی در آیین بهرهبرداری از نخستین دستگاه زبالهسوز روستایی استان در لسکوکلایه، از حمایت کامل استانداری از اینگونه پروژهها خبر داد.
عصرکاسپین/یک دستگاه زبالهسوز در مقیاس روستایی، عصر پنجشنبه در روستای لسکوکلایه از توابع شهرستان آستانهاشرفیه و با حضور هادی حقشناس، استاندار گیلان، جمعی از مسئولان محلی و بانوان فعال حوزه محیطزیست به بهرهبرداری رسید.
استاندار گیلان در این مراسم، با اشاره به بحران مزمن پسماند در استانهای شمالی کشور، اظهار کرد: هم گیلان و هم مازندران سالهاست با انباشت زباله دستوپنجه نرم میکنند. امروز لازم است از هر ظرفیتی برای مقابله با این بحران بهره بگیریم.
وی تأکید کرد: این پروژه صرفاً نصب یک دستگاه زبالهسوز نیست، بلکه اجرای یک الگوی عملیاتی و فرهنگی برای مدیریت پسماند در سطح روستاهاست. در این روستا، تفکیک زباله از مبدأ بهصورت علمی و با مشارکت مستقیم بانوان محقق شده است.
حقشناس با اشاره به فعالیت بانوان روستا در قالب «بانک زباله» گفت: زنان روستا نقش کلیدی در تفکیک و فروش زبالههای قابل بازیافت ایفا کردهاند که میتواند الگویی بومی، مردمی و موفق در سطح دهستانهای استان باشد.
لزوم مشارکت فرمانداران در طرحهای مدیریت پسماند روستایی
استاندار گیلان با اشاره به قابلیت توسعه این مدل در سراسر استان تصریح کرد: در ۱۱۳ دهستان گیلان میتوان چنین دستگاههایی را با مشارکت دهیاران و بخشداران نصب و بهرهبرداری کرد. از فرمانداران انتظار داریم در این مسیر فعالانه و جدی همکاری کنند.
وی همچنین با اشاره به وضعیت بحرانی مدیریت پسماند در شهرستان رشت و سراوان هشدار داد: اگر بیتفاوت بمانیم، طبیعت گیلان بهشدت آسیب خواهد دید. باید امروز برای آینده استان تصمیم بگیریم و اقدام کنیم.
حقشناس از حمایت کامل استانداری گیلان از پروژههای زیستمحیطی خبر داد و گفت: سازمان همیاری شهرداریهای گیلان در کنار استانداری آماده است تا در قالب تسهیلات، کمک مالی و فنی از توسعه این طرحها در سطح استان پشتیبانی کند.
پروژه زبالهسوز لسکوکلایه با هدف کاهش حجم دفن زباله، تقویت مشارکت اجتماعی و بهرهگیری از روشهای زیستسازگار در حال اجراست. بنا به اعلام مسئولان محلی، این پروژه تاکنون پیشرفت فیزیکی قابل توجهی داشته و با بهرهبرداری کامل، میتواند بخشی از معضل پسماند شرق گیلان را برطرف کند.