روغن کلزا همانند روغن زیتون رودبار درخشان خواهد شد

0 121

عصرکاسپین/مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به جایگاه نخست گیلان در تولید روغن زیتون گفت: این قابلیت می‌تواند در موفقیت صنعت روغن کلزا هم اثرگذار باشد.

دکترجوادزاده؛ مدیرصنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی گیلان با بیان اینکه دانه کلزا حاوی ۳۵تا۵۰ درصد روغن است گفت: بر این اساس از هزار تن دانه کلزایی که پیش بینی شده تا یک ماه دیگر از مزارع گیلان برداشت شود و در سبد فرآوری قرار گیرد، بین ۳۵۰ تا۵۰۰ تن روغن به ارزش تقریبی ۱۴تا۲۰ میلیارد تومان به دست خواهد آمد.

وی افزود: قیمت هر کیلوگرم روغن خوراکی کلزا در بازار براساس نوع برند و کیفیت بین ۳۵تا۴۵ هزار تومان است.

دکترجوادزاده بالابودن نقطه دود روغن کلزا را یکی از مزیت های مهم این روغن نسبت به دیگر روغن های گیاهی دانست و خاطرنشان کرد: نقطه دود روغن کلزا ۲۰ درصد بالاتر از روغن های سرخ کردنی دیگر است و این یعنی دیرتر به نقطه دود می رسد و حتی قابلیت استفاده مجدد دارد.

وی افزود: اگر چه مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ۸۰ درصد هزینه خرید “دستگاه روغن کشی پرس سردCold press “را که در روغن گیری کلزا کاربرد دارد، در قالب تسهیلات ارزان تامین می کند اما از آنجا که مقدار محصول تولیدی کلزا در گیلان کم است، ایجاد صنایع روغن کشی آن برای بهره برداران توجیه اقتصادی ندارد و فقط در کارگاه های غیررسمی در برخی خانه‌ها روغن کشی انجام می شود و بیشتر محصول کلزای گیلان برای روغن کشی به استان های دیگر برده می شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: اگر کشت کلزا در گیلان بر اساس برنامه توسعه یابد و محصول بیشتری به بار بنشیند، بنا داریم مجوز ساخت یک کارخانه ۵ هزار تنی فرآوری و روغن کشی کلزا را در این استان صادر کنیم.

دکترجوادزاده با اشاره به اینکه هر دانه کلزا ۲۰تا۲۵ درصد هم پروتئین دارد، گفت: در راه اندازی این کارخانه افزون بر روغن کشی کلزا، فرآوری و استخراج پروتئین موجود در این گیاه را هم هدف گذاری کرده ایم.

وی افزود: با خالص‌سازی این مقدار پروتئین موجود در کلزا می توان آن را به عنوان یک مکمل غنی‌سازی در دیگر مواد غذایی از جمله آرد سفید استفاده کرد؛ کاری که در بسیاری از کشورها از جمله فرانسه و کانادا انجام می‌شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به جایگاه نخست گیلان در تولید روغن زیتون و مالکیت رودبار در به دست آوردن سهم ذهنی برند روغن زیتون کشور گفت: این قابلیت می تواند در موفقیت در صنعت روغن کلزا هم اثرگذار باشد؛ چرا که فرآیند روغن کشی این دو محصول تقریبا شبیه هم است و دست کم با خرید دستگاه های روغن کشی کلزا و تجهیز بخشی از خط فرآوری کارخانه های تولید روغن زیتون در گیلان، می‌توان از دانه های کلزا روغن به دست آورد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 − یازده =